אמונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/02/18 08:17 יט בשבט התשעח

שאלה

מה ההבדל בין כת לחסידות כמו ברסלב?

לאחרונה ראיתי סידרה של כת. זה ממש נורא מה שהולך שם אנשים שם טועים והם לא יודעים את זה הם חושבים שזאת האמת כמו שאומר הרמח"ל במסילת ישרים.

וזה ממש מפחיד שכשחושבים על זה עדיף לא להתייעץ עם רבנים במיוחד עם כאלה שלא מכירים או שיש להם קשר לקבלה ופסיכולוגיה. השאלה איך אפשר לדעת עם אפשר ועם איזה רב כדאי ללכת להתייעץ.

ועוד שאלה איך בכלל יודעים שה' אמיתי ובעצם יכול להיות שהוא קיים אבל אם כן אולי בית המקדש זה לא אמיתי כי הבנתי שעברו יותר מ2000 שנה.

ועוד שאלה אחרונה יש פעמים שאני אומרת שאני רוצה להתחזק ולעשות מצוות אבל כשאני חושבת על זה לנשים אין בכלל מצוות לעשות כאילו קמים בבוקר ואומרים מודה אני נטילת ידיים ותפילה וברכות ואז כאילו כל ההתלהבות של להתחזק יורדת. אולי זה בגלל השגרה ובשירות לאומי אני לא לומדת תורה והלכות?

תשובה

שלום

א. רוב החסידויות, כולל ברסלב שונים מהכתות שאת מדברת עליהן. רוב האנשים שם מתנהגים בצורה נורמלית ועובדים את ה'. זה לא אומר שלא יכול להיות שבתוך חסידות מסוימת, יהיה איזשהו פלג, שמתנהג כמו כת, ונעשים שם דברים נוראיים, ואנשים לא חושבים וכו'. לכן צריך תמיד לפקוח עיניים, לחשוב בהיגיון ולהתייעץ עם תלמידי חכמים.

ב. ודאי שכדאי להתייעץ עם תלמידי חכמים. הרוב המוחלט שלהם הם אנשים יראי שמים ובעלי מידות. לא בגלל מיעוט קטן של מתחזים עם בעיות צריך להשליך על כולם.

איך יודעים עם מי? חז"ל אומרים ש'אם רבך דומה עליך כמלאך ד' צב-אות, בקש תורה מפיהו'. יש לנו שכל. יש לנו תחושות בריאות. ואם יש ספק, תמיד אפשר להתייעץ עם רבנים או עם אנשים חכמים שאנחנו מכירים.

ג. ביחס למציאות ה' את פותחת נושא רחב של יסודות האמונה. זה כמובן לא נושא שאפשר לתמצת בשו"ת אינטרנטי. את יכולה למצוא על זה הרבה חומר ברשת (למשל באתר של 'חברים מקשיבים' ובעוד הרבה אתרים אחרים). ובעיקר אפשר למצוא אצל מי ללמוד תורה, שם אפשר גם לקבל תשובות.

ד. לנשים אין מצוות? כל ההבדל בין נשים לגבים ביחס למחויבות במצוות זה כמה מצוות עשה מסוימות. תפילה, לימוד הלכות ואמונה, חסד, ועוד ועוד. יש כל כך הרבה מה לעשות. ובעיקר בכל סיטואציה בחיים לשאול את עצמנו מה רצון ד' מאיתנו כעת.

ה. בהחלט חשוב מאוד לאורך כל החיים וגם בשירות הלאומי לדאוג שכל הזמן נהיה מחוברים ויונקים ממקורות אמת. לכן צריך ללמוד אמונה והלכות, וללכת לשיעורים לפי מה שמתאים לך וליבך חפץ.

בהצלחה רבה