אמונה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 06/01/18 23:34 יט בטבת התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב ,

רציתי לשאול שאלה שיושבת עליי כבר הרבה זמן, איך אנחנו יכולים לדעת שהיהדות היא הדת הנכונה שצריך ללכת בה ולא נגיד הנצרות ,הרי מהצד שלנו מלמדים אותנו שהנצרות היא שטויות אבל מהצד שלהם הם בטח אומרים אותו דבר עלינו, האם יש הוכחה שכלית לכך שהיהדות היא הדרך הנכונה?

אשמח לתשובה בהקדם האפשרי...

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

שאלתך חשובה ומורכבת, שקשה לי לענות עליה בקצרה, אלה היא מצריכה

לימוד שלך, בדברי התורה וחז"ל.

בכל אופן אציין 2 נק' חשובות בעניין.

א. עלינו לזכור ולדעת, שהיהדות היא הדת היחידה שקיבלה את תורותיה, במעמד פתוח ומיוחד, שהשתתפו בו כלל ישראל. וכן עצם קיומו של המעמד, מוסכם על רוב הדתות.

ב. עצם המציאות של עם ישראל בעולם, ומה עבר עליו במשך כל ההיסטוריה, ולמרות זאת, הוא שורד, וחוזר לארצו ותורתו עדיין קיימת, זוהי הוכחה שהיהדות היא דרך האמת.

ברכה והצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן