אמונה זה אומר 'עצימת עיניים'?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/10/17 13:10 כ בתשרי התשעח

שאלה

אני לא מבינה למה משבחים את האמונה?,מה טוב בזה שמאמינים למשהו שהוא לא בטוח וודאי מה המעלה בלעצום עיינים ולהאמין למישהו שהוא טוב?..לא הרבה יותר טוב להיות בטוח בעובדות ב100אחוז ?? לחשוב,לבדוק? הבעייה היא שהרבה שאלות שאני שואלת מגיעות למבוי סתום במילים"טוב..זה כבר אמונה.."-על זה אין להתווכח אז כאילו למה שאאמין?תודה רבה רבה מראש..

תשובה

שלום לך

בודאי שצריכים להיות בטוחים בעובדות במאה אחוז. כשאומרים 'אמונה' לא מתכוונים שלא בודקים את העובדות חס ושלום.

כשאומרים אמונה מתכוונים לומר, שהשאלה היא לא מהן העובדות אלא איך את מסתכלת עליהן. בתור דוגמא פשוטה - אין שום הוכחה מדעית לקיום של נשמה, וגם לא יכולה להיות . הוכחה מדעית היא בעולם החומר ונשמה היא בעולם הרוח. כאן אין מושג של 'עוב'דות' אלא של 'אמונה' - האם את מאמינה שיש באדם נשמה אלוקית, שיש משהו 'מעבר' משהו נצחי, שהיה קיים עוד לפני החיים שלנו כאן בעולם הזה ויהיה קיים גם לאחר מכן, או שהאדם הוא בשר ודם, מולקולות אורגניות - ותו לא - בדיוק כמו שלפרה אין נשמה אלא היא חומר - בשר ודם.

מה דעתך?

טוביה

tsbias1@gmail.com