אישות בשינה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/09/17 12:34 כא באלול התשעז

שאלה

שלום עליכם, ותודה על זמנך! שאלה אינטימית לצערי בגלל דאני ואישתי עובדים קשה לפרנסתנו אישתי עייפה מאד בערב ולוקח זמן עד שכל הילדים ישנים וסידור הבית וכו וכו יוצא שאין לה כוחות לחיי אישות.אבל בגלל שהיא רוצה לשמח אותי אז היא משכנעת אותי להתחיל בקיום היחסים.לצערי הרב ברוב במוחלט של המקרים היא נרדמת תוך כדי תשמיש ואני נמצא במצב מאד מסובך וקשה כשכבר אני עם איבר חי וקשה מחילה על הבוטות ואין לי אפשרות להוציא זרע כי היא נרדמה ובדרך כלל היא נרדמת בצורה שאין לי אפשרות לחדור לאותו מקום כדי להוציא.שאלתי האם במצב כזה יש היתר להוציא זרע מחוץ לאותו מקום על גופה של אישתי באזור של אותו מקום.אני ממש סובל מהצורך להתאפק וזה כבר כמה שנים המצב הזה.תודה רבה לרב ומחילה על האריכות..

תשובה

שלום

לחיות כך כמה שנים זוהי מציאות המעידה כפי הנראה על צורך בייעוץ זוגי משמעותי, שיסייע לכם לחשוף את הצרכים של שניכם, וגם את האידיאלים של שניכם, בעבודת ד' ובתשוקות החיים.

נקודתית הדבר אסור הלכתית. יש היתר רק באותו המקום.

אך כאמור הבעיה אינה מסתכמת בבעיה ההלכתית הנקודתית (עליה יש לשמור כמובן) אלא בצורך של ביסוס משמעותי יותר של השיח וההבנה ביניכם של הצרכים ההדדיים, ואולי גם ייעוץ בתחום האישות. טיפול כזה צריך להיות בצניעות הראויה כמובן, לא אצל מטפלים שאינם יראי שמים (עם כיסוי ראש או בלי), אלא אצל מטפלת יראת שמים בתכלית. תוכלו לשאול את ד"ר חנה קטן.

בהצלחה