אינטרנט מכשיל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/10/17 04:46 יח בתשרי התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני ובעלי נשואים שנה וקצת, ויש לנו אינטרנט בבית(אני סטודנטית ולכן החלטנו להכניס אינטרנט שהוא לא חסום)

ולאחרונה גיליתי שבעלי מתכתב עם מישהי מסויימת בפייסבוק וצופה בתמונות של נשים בפייסבוק. הוא לא יודע שאני יודעת על כך(בדקתי בהסטורית המחשב) וזה ממש מאכזב וכואב, וכבר קרה פעם אחת שהוא צפה בתמונות לא צנועות דיברתי איתו על כך והוא התחרט על המעשה. זה מאוד פוגע באמון שלי בו וגורם לי לא לסמוך עליו..מה ניתן לעשות כדי לגרום לו להפסיק עם כך?(אנחנו רוצים לשים אינטרנט חסום- השאלה אם זה יעזור באמת..)

איך ניתן לחדש את האמון שלי בו? וכדומה. תודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אני מכיר היטב את המצוקה שאת מתארת. את לא לבד, והעובדה שהבית כבר אינו המקום המוגן ביותר והאינטימי ביותר, ולתוך חיי הזוגיות פורצים ופורצות זרים וזרות דרך האינטרנט היא אכן הסביבה בה אנו מתקיימים, וממילא נתקלים במציאויות מורכבות מאוד וכואבות מאוד.

כמובן שאין תשובה אחת שהיא נכונה לכולם, וכל מערכת זוגיות שונה מאוד האחת מהשניה. אבל ההתווייה הכללית של חיזוק הזוגיות והאמון יכולה להיות מעוצבת היטב על ידי הלכות תשובה.

זה מתחיל קודם כל בתנועה שאת רוצה וזכאית ליצור של עזיבת כל הקשרים, כל ההתכתבויות וכל הגלישות למקומות אסורים. את זה צריך ליצור ביניכם - על ידי שיחה, על ידי התיאור של התחושות שלך, על ידי הרצון העמוק שלך ליצור איתו זוגיות אינטימית והבהרה לו שדווקא בשל כך אין את יכולה לקבל את הסדקים ואת הפריצות לתוך הקשר הזה, על ידי החלטה משותפת להכניס אינטרנט מסונן - לא בגלל שהעובדה תבטיח את אי-הגלישה (שכן לעולם מעצור טכני אינו יכול להוות תחליף למשהו פנימי), אלא בגלל העובדה שזה מסייע, שזה מקדם הסכמה ביניכם.

אבל בזה לא די - בד בבד עם ה״סור מרע״ נסו לבנות ביחד דברים יותר עמוקים בזוגיות שלכם, חיזור מחודש, שיקום האמון, הליכה שלו לקראתך ושלך לקראתו, חיפוש אחר דרכים שיעצימו עוד יותר את האור ביניכם, שכן תנועה של אור היא מעין ״תשובת המשקל״, כלומר: הפיכת המציאויות הקשות למפרות דווקא את היכולת להגיע לפסגות שעוד לא הגעתם אליהן לפני כן, מעין הפיכות זדונות לזכויות.

שתי התנועות האלה - של ״סור מרע״, ובד בבד ״עשה טוב״, הן המפתח הראשוני.

האם את סבורה שאתם יכולים ללכת בדרך זו ?

האם אני יכול לסייע עוד ?

כל טוב וחג שמח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן