אזכרה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 06/12/17 15:19 יח בכסלו התשעח

שאלה

שלום רב

אימי נפטרה ב ל בחשוון , ומידי שנה אני מקיימת אזכרה בבית הכנסת עם כיבוד וברכות

השנה לצערי לא עלה בידי לעשות ברכות , ורק בשבת בעלי עלה לתורה ועשה קדיש (אין לה בנים)

אבקש לדעת האם עדיין אני יכולה ? והאם בשבת מותר לקיים אזכרה עם ברכות ? ואם לא עשיתי שנה זו האם אני יכולה לחזור ולקיים כמנהגי בשנה הבאה בע"ה

תשובה

שלום וברכה,

א. אפשר לעשות אזכרה עם ברכות, 3ימים לפני התאריך הפטירה ו3 ימים אחרי.

ב. בשבת מותר לערוך אזכרה עם ברכות, ודברי תורה. בכל אופן צריך להימנע בשבת, מלומר דברי הספד המעוררים לבכי, וכן לא להגיע לידי בכי.

ג. בעז"ה בשנה הבאה, את יכולה לחזור למנהגך הטוב, גם אם השנה לא הסתדר לכם.

בשורות טובות