אורז של ספרדי על שולחן אשכנזי בפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 18/03/18 19:00 ב בניסן התשעח

שאלה

שלום לרבנים.

אני בת להורים גרושים. אמא שלי אשכנזיה נשואה לאדם ממוצא הודי. אני נשואה לאשכנזי. אמא שלי העלתה שאלה. האם היא יכולה להכין אצלה בבית אורז ולהביא איתה לשולחן החג שלנו? כמובן שרק הספרדים יוכלו מהאורז. אשמח לדעת מה דעת הרבנים?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

שאלה חשובה, שכן ישנם איסורים שבהם אסרו לאכול על שולחן אחד, מחשש שמא יאכל מן האיסור.

אולם מכיון שאיסורו של קטניות אינו חמור, והוא 'מנהג' חשוב בלבד - מותר בהחלט לאכול על אותו השולחן שמונח בו קטניות, כאשר כל אחד נזהר ואוכל ממאכליו.

אין כל מניעה להשתמש בכלים שלכם לצורך אכילת האורז, משום שלא גזרו על כלי קטניות איסור.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן