אוסידי בנושא דת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/09/17 13:23 כו באלול התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב...שמי אביב בן 29...אני לא דתי אך מאמין ומניח תפילין...אני אחד שסובל מהפרעה בשם אוסידי אם אתה מכיר...זו הפרעה של מחשבות וטקסים טורדניים...ההפרעה הזו באה לידי ביטוי אצלי בנושא הדת...דבר שנורא מקשה לי את החיים...אני מטופל בכדורים של פסיכיאטר וגם עושה כרגע טיפול פסיכולוגי בשם cbt עם מטפל חרדי...מה שבעצם מפריע לי זה דבר אחד...היה יום מסויים שכתבתי בחיפוש של גוגל קללה על בורא עולם ומאז אני מרגיש שאם אני לא אמחק את היסטוריית החיפוש של הדפדפן בורא עולם יעניש אותי על זה קשות...אני כמובן לא באמת חושב את מה שכתבתי על בורא עולם ולא התכוונתי לזה בכלל...ואם זה היה מחיקת היסטורייה ממקום אחד לא הייתה לי בעיה כלל וכלל...פשוט הבעיה היא שאני חייב להתחיל בתהליך של מחיקות מכל מקום קטן בפלאפון שלי...דיברתי על זה עם המטפל שלי והוא אמר שזה דבר שטותי ושבורא עולם לא מתעסק בשטויות כאלה של מה שחיפשתי בגוגל...ועוד הוא אוסיף ואמר שזה לא שאני הלכתי וריססתי בגרפיטי בחוץ ברחוב קללה על בורא עולם או שפירסמתי את הקללה באתר לעיני כולם...אלא סך הכל רשמתי את זה בחיפוש בגוגל ואין לכך חשיבות...אך בגלל שאני מרגיש מחוייב לשאול את זה רב...אז אני שולח לך את השאלה הזו...האם אני חייב למחוק את היסטוריית החיפוש במידה ובעבר כתבתי בחיפוש של גוגל קללה על בורא עולם אפילו אם לא התכוונתי אליה ושאני לא חושב כך?...או שזה באמת דבר שטותי ואין צורך למחוק את היסטוריית החיפוש?...אוסיף ואומר ששאלתי גם רב אחר שהשיב לי שאין לי צורך למחוק כי התורה היא תורת החיים ורוצה שהאדם יהיה בריא...הוא אמר לי שאדם בריא לא צריך למחוק ושלאדם חולה כמוני באוסידי אפילו אסור למחוק כי על פי ההלכה אדם שסובל מאוסידי פטור מכל החששות האלה כי הוא צריך קודם להיות בריא...אני כמובן מאמין לו והסתפקתי בתשובה שלו אך מעוניין בעוד תשובה אחת מעוד רב אם זה בסדר...תודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני מסכים לגמרי עם כל מה שאמרו לך המטפל שלך

והרב שהשיב לך על שאלתך.

הקב"ה אוהב אנשים ורוצה להרבות כוחם ולהעצים את רוחם.

מברך אותך

לשנה טובה ומתוקה

.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן