אוסידי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/02/18 09:15 כו בשבט התשעח

שאלה

שלום רב, אני סובלת מאוסידי קשה מגיל ילדות. ההפרעה פוגעת בי בכל תחומי החיים. אחד התחומים שקשה לי מאד זה עניין ההלכה. אני בטיפול אבל מבחינת ההלכה חשובה לי דווקא תשובה מרב כדי להרגע.

1) מקוה- כל חודש אותם יסורים בבדיקות ובהכנות לטבילה..שחלילה אהיה טמאה..

2) בכל קידוש בשבת או אפילו כששומעת מישהו מברך דווקא ברגע שצריך להגיד אמן עולה מחשבה קשה שחלילה יקרה אסון ואז אני מפחדת שהאמן שלי יתפס על המחשבה הקשה ולכן נמנעת מאמירת אמן

3) כל פעם עולה המילה נדר בראש כשאני חושבת לקחת על עצמי משהו ומפחדת שזה יתפס כנדר ואז אני אומרת בלי נדר הרבה פעמים.

4) מידי פעם עולות לי קללות בראש או אפילו הקללה האיומה שאומרים כמה רבנים ביחד..ואני מפחדת שזה יתפס ויקרה אסון לאדם שחשבתי עליו ברגע המחשבה

5)יש מחשבות רבות שאם אנחש מה השעה או מה היום בתאריך מסויים זה סימן למשהו רע ואם אני מנחשת נכון זה מכניס אותי לחרדה עצומה.

6) מחשבות שהשם רוצה שאפסיק את הטיפול שלי ושאם לא אפסיק משהו רע יקרה

ויש עוד המון המון המון

.אין לי שקט..אני סובלת..צריכה דחוף עזרה מרב

תודה.

תשובה

שלום.

כמובן שהעיקר זה הטיפול, ושיהיה הכי מקצועי שיש.

לגבי מה ששאלת -

1. יש בספרים רשימה מאוד מדוייקת של מה שצריך לבדוק. אבל את כבר יודעת את זה. לכן אני מציע שתמצאי בלנית יראת שמים רגועה, שטוב לך איתה, ותמסרי את הכל בידיה. אני מאשר לך להסיר כל אחריות, ולעשות בדיוק אך ורק מה שהיא אומרת.

2. לא משנה המחשבות הללו. ה'אמן' הולך על הקידוש שאת שומעת.

3. פעם אחת של 'בלי נדר' מספיקה.

4. זה לא נחשב קללה, ואף אחד לא ייפגע מזה.

5. התורה אומרת שאין בזה שום סימן, וזה לא אומר כלום. תאמיני לה.

6. חס וחלילה. ה' מאוד אוהב אותך. והוא מאוד רוצה שתמשיכי בטיפול ותביאי מזור לנפשך.

כל טוב

את מוזמנת לשאול שוב מתי שתרצי