אונס

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/02/18 17:22 ל בשבט התשעח

שאלה

כפרה על אונס שעשיתי איך?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין כפרה על אונס, אפשר לעשות תשובה ואם התשובה אמיתית ומקובלת הקב"ה יכפר על המעשה.

גם תהליך התשובה הוא קשה ומורכב מכיוון שבכל בעיה כזאת יש הרבה סעיפים, חלקם בין אדם למקום וחלקם בין אדם לחברו. ומכיוון שרבו הפרטים ולא פרטת את המעשה אי אפשר לכתוב תשובה מסודרת, כמו כן דרכי תשובה רבים הם, לפי כל אדם וכוחו ואפשרותו לעשות תשובה. על כן שאלה כזו יש לפנות לרב שמכיר אותך ואת יכולתך לעמוד במערכת תשובה (כולל תעניות וצדקה), כדי להטהר (מקוה) מהחטא הזה. ברור שיש תחילה לברר את האיסור בדבר (איסורי תורה ודרבנן, בין אדם לחברו ובין אדם למקום), לאחר הכרת החטא ועזבתו , חייבים בודוי כל יום על כל פרטי המעשה וכן חייבים לקבל שלא לחזור לזה החטא ולכל הדברים הסובבים אותו.

התחל עם הדברים הבסיסיים שכתבתי ולאחר מכן תמשיך בדברים היותר מורכבים שהם צריכים הכרה אישית.

חודש טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן