חיזוק מפתיע: רב חרד"לי הצטרף ל'גיור כהלכה'

הרב משה צוריאל, שמשויך לזרם השמרני ונחשב לתלמיד הרב צבי יהודה, הודיע על תמיכתו ברשת הגיור הפרטית שבראשות הרב רבינוביץ'. 4 רבנים נוספים הצטרפו וביניהם ראש ישיבה, דיין ממוצא אתיופי ורבני קהילות

חדשות כיפה משה ויסטוך 24/01/18 15:17 ח בשבט התשעח

חיזוק מפתיע: רב חרד"לי הצטרף ל'גיור כהלכה'
רבני גיור כהלכה בדיון, צילום: עזרא לנדאו

מיזם' גיור כהלכה' ספג לא פעם ביקורת מהממסד הרבני-חרדי ומזה השמרני של הציונות הדתית. היום (רביעי) לעומת זאת, הוא קיבל חיזוק מהצד החרד"לי בדמות אחד מתלמידי הרב צבי יהודה שהודיע על הצטרפותו לרשת בתי הדין הפרטיים, יחד עם ארבעה רבנים נוספים.

הרב משה צוריאל, מחברם של ספרים רבים לרבות פניני ואוצרות הראי"ה, ומי שמשתייך לזרם החרדי לאומי, החליט להביע את תמיכתו ברשת, בנשיאותו של הרב נחום רבינוביץ', המתמחה בגיור קטינים.

"מן ההיבט ההלכתי כמו כמובן גם ההיבט העקרוני", הוא אמר, "כל פעילותיה של 'גיור כהלכה' הם מותרים, חשובים ומהווים מענה לקהל אנשים חשובים שבתוכם אנו יושבים. אך אני אין בכוחי להכריע בכך מבלי שהייתי יכול להיתלות באילנות גדולים כדוגמת הרב נחום רבינוביץ, הרב רא"ם הכהן ועוד גדולים ורבים החברים בארגון והפועלים בו ללא לאות תוך מסירות גדולה לעם ישראל".

מצטרף למיזם הגיור הפרטי. הרב צוריאל

מצטרף למיזם הגיור הפרטי. הרב צוריאלצילום: גיור כהלכה, צילום מסך מיוטיוב

רבנים נוספים שהודיעו על תמיכתם והצטרפותם למיזם הם הדיין הראשון בישראל מיוצאי אתיופיה ורב הקהילה 'קדושי ישראל' בקריית גת הרב ד"ר שרון שלום, ראש ישיבת ההסדר מחניים הרב שלמה וילק, רב קהילת "נצח מנשה" בבית שמש הרב יוני רוזנצוייג ורב בשכונת רסקו בירושלים הרב דוד מנחם.

"ההצטרפות לפעילות חשובה זו של 'גיור כהלכה' נעשתה בראש ובראשונה בגלל מורי ורבי הרב נחום רבינוביץ", אמר הרב רוזנצוויג והוסיף כי "בישראל של 2018 יש להבין שמספר הולך וגדל של משפחות מקיימות אורח חיים מסורתי-ישראלי מהבחינה הפורמלית, אולם מבחינה הלכתית אין הדבר כך".

לדבריו, "זהו מצב הדורש התערבות, שכן אותן המשפחות רוצות להיות חלק מהחיים ומההווי הישראלי גם במובן ההלכתי. יש לנו חובה קדושה לדאוג שהילדים במשפחות אלו יקיימו קשר עם העולם היהודי ההלכתי".

עוד הוא אמר כי "ההצטרפות שלי לארגון החשוב הזה נעשתה מתוך שמחה ורצון להיות חלק ממטרה חשובה ומתוך דאגה לצביון העם והארץ"הרב מנחם ציין כי "ההצטרפות שלי לפרויקט הכל כך חשוב של 'גיור כהלכה' היא מתוך אחריות לאומית לכלל ישראל. הגיור אינו מעשה שנמצא באחריותו של המתגייר הבודד, אלא מהלך המערב את עם ישראל כולו. האחריות שלנו על הגיור תשפיע על ישראל של היום ועל עם ישראל של הדורות הבאים".

הרב שרון שלום

הרב שרון שלוםצילום: אלבום פרטי

הרב שלום אמר כי : "אי אפשר להישאר אדישים לנוכח נס קיבוץ הגלויות. אי אפשר להתעלם שלצד שיבת ציון וכינונה של מדינת ישראל נוצרה מציאות מאוד מורכבת מהבחינה היהודית-הלכתית. בישראל של היום ישנם מאות קבוצות גדולות החיות כיהודים על פי ההגדרה הסובייקטיבית וחלקם הגדול עלה לישראל במסגרת ההגדרה האובייקטיבית של חוק השבות שאינו תואם את ההלכה.

אני שמח שיש לי את האפשרות להצטרף לקבוצת רבנים זאת המסוגלת לראות בין השורות את המטען היהודי המשמעותי הקיים בכל אחד ובכל קבוצה המרכיבים היום את עם ישראל בארץ ישראל, על פי תורת ישראל".

הרב וילק הוסיף כי "הנביא ישעיה אומר 'ציון במשפט תפדה ושביה בצדקה' (א, כז). 'שביה בצדקה', אלו הזקוקים, רק במעשה צדקה ייפדו. הצדקה אינה אלא מעשה שכולו צדק באהבה וברחמים. יש לזכור שההלכה הפוגשת אדם, כמו תורת חיים הנותנת אמון בחיים אותם היא מכוננת. ללא היכולת לראות את הזקוקים לצדק, לאהבה ולרחמים, לא נגיע לגאולה השלמה".

קבוצת הרבנים של 'גיור כהלכה' מונה כיום כ-40 רבנים, מתוכם 18 הצטרפו בשנה האחרונה. הרבנים החדשים, כמו הותיקים יותר, יכהנו בהרכבים מתחלפים כדייני בית הדין במעמד הגיור. כמו כן, רבנים העומדים בראש קהילות או ישיבות ילוו את המתגיירים גם בתהליך הגיור, והקהילה בראשה הם עומדים תשמש כמקור תמיכה חברתי ותורני למתגיירים.