רוטב בשמל

חדשות כיפה עלמה 12/09/06 00:00 יט באלול התשסו

מצרכים

100 גרם חמאה

2 כפות קמח

שמנת לבישול

כוס חלב

אבקת מרק פטריות

הוראות הכנה

ממיסים בסיר 100 גרם חמאה

מוסיפים 2 כפות קמח

ומערבבים היטב עד שהקמח נמס בחמאה

ואז מוסיפים שמנת לבישול וכוס חלב

ובשביל הטעם אפשר גם לשים כפית אבקת מרק פטריות

צריך לבשל תוך כדי ערבוב למשך מספר דקות עד שהרוטב נעשה סמיך.

לפי הכמויות שנתתי לך יוצא די הרבה רוטב, בכל מקרה אפשר לשים פחות חמאה וכן להוסיף או להפחית בכמויות של החלב- רק לדאוג להתאים את כמות הקמח שלא יצא סמיך או דליל מדי..

כמו כן אני ממליצה לפזר מעל הרוטב החם ששמת על הריביולי גם קצת גבינה צהובה מגוררת.

יוצא ממש מעדן... רק משמין

בתאבון.

הערות

כתבות נוספות