קסרול טונה פסטה ופטריות

חדשות כיפה אחת מל"ו 17/11/06 00:00 כו בחשון התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

לרוטב בשמל:

1 כף (15 גרם) חמאה

2 כפות קמח

2 כוסות חלב (רצוי 3% שומן)

1 כפית חרדל

1 כפית מלח

מעט פלפל טחון

1 קופסת טונה מסוננת

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ

200 גרם פסטה פנה או קרניים, מבושלת לפי הוראות היצרן

1 כוס גבינה קשה מגוררת (צ´דר, טל העמק, או מה שיש בבית)

הוראות הכנה

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.

+ מכינים בשמל: בסיר קטן ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים עד שהחמאה נספגת בקמח. מוסיפים חלב, חרדל ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כמה דקות תוך כדי ערבוב.

+ מפוררים טונה ומוסיפים לסיר. מבשלים עד שהרוטב מתחיל להסמיך.

+ מוסיפים בצל ירוק ומורידים מהאש.

+ מערבבים את הרוטב עם הפסטה המבושלת, טועמים ומתקנים תיבול.

+ משמנים תבנית עמוקה חסינת אש ויוצקים פנימה חצי מכמות התערובת. מפזרים למעלה חצי מכמות הגבינה, יוצקים את שאר התערובת ומכסים בשאר הגבינה. אופים כ-15 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.

* לגיוון: מתגברים את הבשמל בפטריות טריות מוקפצות. ואם אתם בענייני רמ"מ משתמשים באבקת רוטב בשמל או באבקת רוטב פטריות.

(אני מתכוונת להשתמש בפטריות טריות, כי אין לי אבקה בכלל...)

הערות

מתכון ל - 4 מנות

כתבות נוספות