קיש ברוקולי בצלים וגבינת עיזים

חדשות כיפה מיצמיצ 16/05/08 00:00 יא באייר התשסח

מצרכים

בצק פריך –

2 כוסות קמח רגיל מנופה

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

חצי כפית סוכר

כפית שטוחה מלח

חצי כפית פלפל שחור

1 ביצה מס´ 1

2 כפות מים

למלית –

2 בצלים לבנים פרוסים לרצועות דקות

1 בצל סגול פרוס לרצועות דקות

2 בצלים ירוקים פרוסים דק

שקית ברוקולי (3 תפרחות בינוניות מופרדות לפרחים וחלוטים)

80 גרם גבינת פטה מפוררת

לרוטב רויאל –

1 שמנת מתוקה 32%

3 ביצים

כף קמח

50 גרם גבינות קשות (קשקבל,פרמזן,טל העמק) מגוררות דק

3 שיני שום כתושות

מלח/פלפל שחור

כף גדושה עירית קצוצה

**** מערבבים בקערה קטנה את כל המצרכים יחדיו.

הוראות הכנה

הכנת הבסיס:

לעבד את כל המצרכים במעבד המזון עד לקבלת כדור בצק. לעטוף בניילון נצמד

ולצנן במקרר לחצי שעה.

לרדד לעלה דק, לשטח בתבנית ולאפות אפייה עיוורת כ- 12 דקות.

להסיר את המשקולת ולהמשיך לאפות 5 דקות נוספות. לצנן.

הכנת המלית:

מקרמלים במחבת את 3 הבצלים עד להזהבה. מצננים.

מערבבים את חומרי רוטב הרויאל

בניית הקיש –

מסדרים בתחתית הקלתית מחצית מתערובת הבצלים. מסדרים מעל מפרחי הברוקולי לכדי

כיסוי. מפזרים מעל מחצית מכמות גבינת הפטה. יוצקים מעל מחצית מרוטב הרויאל .

באותו אופן מכינים פעם נוספת שכבות כנ"ל.

מגררים מעל מעט גבינת פרמזן, מנקדים בקוביות זעירות של חמאה ואופים בחום 180 מעלות

עד אשר המלית יציבה וזהובה.

הערות

(תבנית עגולה 26)

כתבות נוספות