מצרכים
בצק פריך –
2 כוסות קמח רגיל מנופה
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כפית סוכר
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 ביצה מס´ 1
2 כפות מים
למלית –
2 בצלים לבנים פרוסים לרצועות דקות
1 בצל סגול פרוס לרצועות דקות
2 בצלים ירוקים פרוסים דק
שקית ברוקולי (3 תפרחות בינוניות מופרדות לפרחים וחלוטים)
80 גרם גבינת פטה מפוררת
לרוטב רויאל –
1 שמנת מתוקה 32%
3 ביצים
כף קמח
50 גרם גבינות קשות (קשקבל,פרמזן,טל העמק) מגוררות דק
3 שיני שום כתושות
מלח/פלפל שחור
כף גדושה עירית קצוצה
**** מערבבים בקערה קטנה את כל המצרכים יחדיו.
הוראות הכנה
הכנת הבסיס:
לעבד את כל המצרכים במעבד המזון עד לקבלת כדור בצק. לעטוף בניילון נצמד
ולצנן במקרר לחצי שעה.
לרדד לעלה דק, לשטח בתבנית ולאפות אפייה עיוורת כ- 12 דקות.
להסיר את המשקולת ולהמשיך לאפות 5 דקות נוספות. לצנן.
הכנת המלית:
מקרמלים במחבת את 3 הבצלים עד להזהבה. מצננים.
מערבבים את חומרי רוטב הרויאל
בניית הקיש –
מסדרים בתחתית הקלתית מחצית מתערובת הבצלים. מסדרים מעל מפרחי הברוקולי לכדי
כיסוי. מפזרים מעל מחצית מכמות גבינת הפטה. יוצקים מעל מחצית מרוטב הרויאל .
באותו אופן מכינים פעם נוספת שכבות כנ"ל.
מגררים מעל מעט גבינת פרמזן, מנקדים בקוביות זעירות של חמאה ואופים בחום 180 מעלות
עד אשר המלית יציבה וזהובה.