מצרכים
המצרכים
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור שמיר
1 צרור כוסברה
1 חבילה בצל ירוק - רק העלים הירוקים
10 עלים יפים של חסה
4 ביצים גדולות
כף אחת של אגוזים טחונים
כפית אחת של סודה לשתיה
1 כף קמח
מלח, פלפל שחור רצוי גרוס טרי
שמן לטיגון
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
שוטפים את כל העלים הירוקים ומייבשים היטב
קוצצים אותם דק דק
מחממים שמן במחבת גדולה, ומכניסים לתוכה את כל הירק הקצוץ
מטגנים תוך כדי ערבוב כחמש דקות, מכבים את האש, מעבירים לקערה, ומניחים להתקרר לגמרי
כשקר, מוסיפים לירק את ארבעת הביצים, טרופות
מוסיפים את הסודה לשתיה, הקמח, האגוזים הטחונים, המלח והפלפל, מערבבים הכל היטב
מחממים שמן במחבת
שופכים את התערובת ומשטחים אותה לשכבה אחת
מכסים את המחבת במכסה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומטגנים כך במשך 10 דקות
מרימים קצת את השוליים ובודקים אם התחתית קיבלה מעטה שחום
בשלב זה התערובת במחבת אמורה להיות כבר מוצקה ולא נוזלית
מחלקים את העיגול לארבעה רבעים, כדי שיהיה נוח להפוך, והופכים כל רבע לצד השני
במחבת גלויה, ללא כיסוי, מטגנים את הצד השני גם כן למשך 10 דקות
מגישים חם, אבל מנסיון - גם קר זה נהדר!
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן