קוסקוס טוניסאי

חדשות כיפה פלילה2 27/11/08 00:00 כט בחשון התשסט

מצרכים

קילו סולת (תלוי בכמות שרוצים)

שמן,מלח

תבלינים:כורכום,פלפל אנגלי

קערה גדולה ורחבה (לקוסקוס)

סיר של קוסקוס (סיר כפול הנקרא:קוסקוסיר)

נפה של קוסקוס (כך ממש)

הוראות הכנה

מנפים סולת בנפה רגילה.

מכניסים לקערה גדולה ורחבה.

מערבבים סולת עם היד (כן,כך במקור) תוך כדי הוספת מים ומעט שמן וקצת מלח (התהליך קרוי בטוניסאית:ברקיש) עד שהסולת נעלמת ונוצרים גושים.

ואז לוקחים נפה עם חורים גדולים (נפה של קוסקוס) ומנפים עד שיוצאים גרגירים דקיקים ונותרים בתוך הנפה גושים גדולים שא"א לנפות.

לוקחים את הסיר של הקוסקוס התחתון (סיר כפול:חלק עליון ותחתון), ממלאים מים ומביאים לרתיחה. ואז את החלק העליון של הסיר ממלאים בקוסקוס שניפינו (הסיר העליון נקרא בערבית:קושקש) וכשהמים רותחים-מניחים אותו על הסיר התחתון למשך שעה. אחרי שעה- מורידים את הקושקש והופכים אותו על הקערה (משאירים אותו הפוך) וממלאים פינג´ן במים ושופכים על הקושקש כדי לשחרר את הקוסקוס (התהליך נקרא בטוניסאית:פורה) ואז כשהמים נספגים-מרימים את הקושקש. אחרי כמה דקות,כשהקוסקוס מתקרר מתחילים לסדרו במזלג (טוב מראה עיניים) ואז מוסיפים קצת שמן/מלח/כורכום. מחזירים לקושקש לנגלה נוספת ועושים את כל התהליך הנ"ל שוב (רק הפעם לחצי שעה) עד שיוצאים אדים מהסיר מלמעלה. הופכים כנ"ל (בלי פינג´ן ומים),נותנים לו להתקרר,מסדרים במזלג, מוסיפים פלפל אנגלי ומעט מלח, מערבבים והקוסקוס מוכן.

הערות

ל-4 טוב מראה עיניים בפעם הראשונה.
גם אם לא יוצא טוב בפעם הראשונה-לנסות שוב.
אנשי העדה נוהגים לאכול פעם בשבוע וביום שישי (או בצהריים או בערב שבת או שניהם) עם מרק עוף והרבה ירקות וחומוס וקציצות.
בתשעת הימים-אוכלים עם דגים.
אשמח להערות/הארות

המתכון באדיבות סבתי שתחי´

כתבות נוספות