פסטה בבטטה ושמנת

חדשות כיפה אחת מל"ו 18/10/06 00:00 כו בתשרי התשסז

מצרכים

500 גרם פסטה, מסוג "פנה"

1 בטטה, גדולה

500 מיליליטר שמנת מתוקה, (2 מיכלים) [או חצי חלב וחצי שמנת, או חצי שמנת לקצפת וחצי שמנת לבישול]

2 כפות שמן זית

לפי הטעם אגוז מוסקט

לפי הטעם מלח

לפי הטעם פלפל שחור

לפי הטעם שום כתוש

לפי הטעם פטרוזיליה, טריה, קצוצה

לפי הטעם בזיליקום טרי, קצוץ

הוראות הכנה

1. מבשלים את הבטטה במים רותחים עד שהיא מתרככת, אך לא יותר מדי. חותכים את הבטטה לקוביות קטנות. (או מרסקים אותה. תלוי איזה מרקם רוצים).

2. שמים בסיר קטן את השמנת ומוסיפים את קוביות הבטטה, השום, הבזיליקום והפטרוזיליה.

3. מתבלים באגוז מוסקט, פלפל שחור גרוס ומלח. מבשלים על אש גבוהה עד שהשמנת מסמיכה.

4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

5. מערבבים את הרוטב עם הפסטה ומגישים מייד

הערות

4 מנות

כתבות נוספות