פיצה טעימה

חדשות כיפה 17/09/06 00:00 כד באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

1 כוס קמח תופח אסם

50 גרם חמאה רכה

רבע כוס ריוויון

3 כפות קטשופ אסם

או 3 כפות רוטב פסטה פרפקטו עשבי תיבול אסם

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

לקישוט:

טבעות זיתים ירוקים או שחורים בית השיטה, גרגרי תירס, קוביות פלפל ועוד...

ציוד:

קערה

כוס מדידה

מזלג

מערוך

כוס או חותכנים גדולים בצורות (לא חובה)

כף

נייר אפיה

תבנית אפיה מרובעת

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

1. מכניסים לקערה את הקמח והחמאה. מועכים את החמאה בעזרת מזלג ותוך כדי מערבבים עם הקמח עד שנוצרים פירורים.

2. מוסיפים את הריוויון וממשיכים לערבב במזלג. כאשר לא ניתן לערבב יותר במזלג, לשים את הבצק ביד ויוצרים ממנו כדור.

3. בעזרת מבוגר, מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות (דרגת חום 4). מניחים את נייר האפיה על תבנית האפיה.

4. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים חלק אחד לעלה דק.

5. יוצרים 2 צורות על הבצק בעזרת כוס או חותכן, מרימים בזהירות את שאריות הבצק ומעבירים את הצורות לתבנית.

6. חוזרים על התהליך עד גמר הבצק. מקפידים לשמור על מרחק של 2 אצבעות בין צורה לצורה בתבנית.

7. מניחים על כל צורה כפית של רוטב לפסטה או קטשופ ובעזרת גב הכפית מורחים על הבצק.

8. מפזרים על הפיצות את הגבינה ומקשטים בזיתים, תירס, פלפל או כל תוספת אהובה אחרת.

9. בעזרת מבוגר, מכניסים את התבנית לתנור ואופים את הפיצות כ- 20 דקות עד אשר הגבינה מבעבעת וצבעה הופך לזהוב.

הטיפ של דוד אלברט:

אפשר להכין מאותם החומרים פיצה הפוכה אשר באיטלקית נקראת קלצונה: בשלב 5 במקום לחתוך צורות קטנות, נעזרים במכסה של סיר ( בקוטר של כ- 24 ס"מ) ויוצרים עיגול גדול . מורחים על העיגול 3 כפות רוטב פסטה או קטשופ ומפזרים את הגבינה הצהובה והתוספות.

ועכשיו מגיע הקטע המפתיע....מקפלים את העיגול לחצי (צורה של בורקס גדול) ומהדקים היטב את החיבורים בעזרת מזלג.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

המתכון באדיבות "בישול זה קול

כתבות נוספות