פאי דלעת

חדשות כיפה מיצמיצ 27/11/08 00:00 כט בחשון התשסט

מצרכים

להכנת 8 מנות:

בצק פריך:

1/4 1 כוסות קמח (155 גרם)

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כפיות סוכר

1 חלמון

1 כף חלב קר

מלית:

2 ביצים טרופות

1 כוס סוכר חום

500 גרם דלעת, מבושלת, מעוכה למחית ומצוננת

1/3 כוס שמנת נוזלית

1 קפית קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כף יין שרי מתוק (או יין אדום מתוק)

תבנית פאי 23 ס"מ

הוראות הכנה

מחממים את התנור לחום בינוני.

מנפים את הקמח לקערה ובעזרת האצבעות משפשפים את החמאה לתוכו עד שמתקבל מרקם פירורי.

מוסיפים חלמון, חלב וחלק מכמות המים ולשים עד שמתקבל בצק מוצק. אם צריך - מוסיפים מים.

עוטפים בנייילון נצמד ומקררים 30 דקות.

מרדדים את הבצק בין שני גליונות נייר אפייה כדי שיכסה תבנית פאי בגודל 23 ס"מ (קוטר).

אופים כ-15 דקות בחום בינוני.

למלית:

מקציפים יחד את בביצים והסוכר. מוסיפים את הדלעת, השמנת והתבלינים ומערבבים היטב.

יוצקים לקלתית ואופים 40 דקות לערך.

אם שולי הבצק מתחילים להישרף - מכסים בנייר אלומיניום.

הערות

כתבות נוספות