מוסקה חצילים חלבית

חדשות כיפה יעלת חן 27/06/04 00:00 ח בתמוז התשסד

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

3 חצילים סגולים כהים גדולים

1 כוס שמן לטיגון

לבלילה:

4 ביצים

1 כוס חלב

כפית פלפל

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 כף חרדל

לשכבת הגבינה:

קופסת גבינה 5%

1 קופסת גבינת קוטג´ 5%

1 שמנת לקצפת

1 שמנת חמוצה

100 גרם גבינה בולגרית מגוררת

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

4 ביצים

כוס זיתים ירוקים

1/2 כוס קמח

לרוטב:

1 שמנת מתוקה

3 כפות קמח

2 כפות אבקת מרק בצל

1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת

הוראות הכנה

פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מערבבים את כל חומרי הבלילה. מחממים את השמן במחבת, טובלים את החצילים בבלילה, מטגנים, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

2. מערבבים את כל הגבינות וכו. מסדרים בתבנית 26 מרובעת שכבה של חצילים מעליה שכבה של גבינות, עוד שכבה של חצלים ועוד שכבת גבינות.

3. מערבים את כל חומרי הרוטב ומחממים במיקרוגל במשל 1/2 2 דקות, או כל להבה בינונית במשך 5 דקות (לא להרתיח). יוצקים על המוסקה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 20-25 דקות.

הערות

הערות: אפשר להקפיא, להוציא ולחמם - כמו טרי.

כתבות נוספות