מאפינס גבינה

חדשות כיפה חותם ואצבעונית 16/07/08 00:00 יג בתמוז התשסח

מצרכים

כוס וחצי קמח תופח או כוס וחצי קמח רגיל +כפית וחצי אבקת אפייה

1 כפית מלח

2 ביצים

1/3 כוס שמן

2/3 כוס חלב, אפשר אחרי שעבר תאריך פג התוקף

1/2 גביע (125 גרם) גבינה לבנה- כל סוג שיש לכם, מגבינה רזה עד גבינת שמנת, אפשר קצת לאחר שפג תוקפה

* תבנית מאפינס של 12 שקעים

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את השקעים או מרפדים במנז´טים גדולים (מס´ 5).

2. בקערה אחת שמים את כל החומרים הרטובים: גבינה לבנה, ביצים, חלב ושמן. מערבבים היטב.

3. בקערה נפרדת שמים את כל החומרים היבשים: קמח תופח או קמח +אבקת אפייה ומלח. מערבבים היטב, יוצרים גומה באמצע ויוצקים לתוכה את התערובת הרטובה. זה נראה כאילו יש יותר מדי נוזלים, אבל זה בסדר.

4. מערבבים לאט, בכף, רק עד שהקמח נרטב והתערובת עדיין גושית. מחלקים את התערובת בין השקעים.

5. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, או עד שהמאפינס תפוחים, יציבים ושחומים, וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. מצננים כמה דקות ומשחררים מהתבנית. אוכלים חם או מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה סגורה במקרר.

גיוונים:

למאפינס מלוחים- מחליפים את הגבינה בגבינה בטעמים (למשל- תירס, זיתים, שום שמיר וכו´) ואפשר להוסיף כחצי כוס תוספות המתאימות לטעם הגבינה- זיתים, עגבניות מיובשות וכו´. את השמן אפשר להחליף בשמן זית.

למאפינס מתוקים- מקטינים את כמות המלח לחצי כפית. לחומרים היבשים מוסיפים 1/3 כוס סוכר, ואפשר גם 1/2 כפית קינמון. אפשר להחליף את החלב בחלב בטעם וניל.

הערות

12

המתכון באדיבות אתר walla

כתבות נוספות