מאפה תפוחי אדמה ביצים קשות ופסטרמה

חדשות כיפה אחת מל"ו 09/12/06 00:00 יח בכסלו התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

ק"ג תפו"א קטנים, כף מלח.

6 ביצים קשות, מלח ופלפל שחור טרי לטעם

100 גר´ מרגרינה, 250 גר´ פסטרמה חתוכה לרצועות או נקניק סלמי

לרוטב: 50 גר´ מרגרינה, כף קמח מצה (או פירורי לחם), כוס מים, מלח ופלפל שחור, 1/2 כפית פפריקה, 2 כפיות חומץ בן יין, 2 חלמונים.

מעט מרגרינה לשימון התבנית.

הוראות הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם בכמות גדולה של מים בתוספת מלח עד לריכוך. קולפים, פורסים לפרוסות דקות. פורסים גם את הביצים לפרוסות בעובי דומה.

משמנים תבנית חסינת חם. עורכים שליש מפרוסות תפוחי האדמה. ממליחים ומפלפלים. ממיסים 100 גר´ מרגרינה. יוצקים שליש מזה על תפוחי האדמה. מניחים על זה חצי כמות הביצים ומחצית מכמות הפסטרמה. שוב שכבת 1/3 מתפוחי האדמה, שוב המלחה ופלפול. שוב 1/3 מרגרינה מומסת. שאר הביצים והפסטרמה. ועל זה שוב שכבת תפו"א ושאריות המרגרינה המומסת.

לרוטב: ממיסים את המרגרינה. מוסיפים את הקמח. מבשלים כמה דקות על להבה נמוכה. על הקמח להשאר זהוב בהיר. יוצקים פנימה בבחישה מתמדת את המים. מבשלים עד לקבלת רוטב סמיך למדי. מתבלים. מוסיפים את החומץ והחלמונים תוך ערבוב.

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

יוצקים את הרוטב על המאאפה. אופים בתנור חצי שעה.

הערות

8 מנות טעים, פשוט. מתאים גם לפסח.

המתכון באדיבות עיתון ישן

כתבות נוספות