לזניה גבינות

חדשות כיפה מיצמיצ 23/06/08 00:00 כ בסיון התשסח

מצרכים

1 חבילה דפי לזניה ללא בישול

1 קופסא עגבניות מרוסקות

250 גרם גבינה לבנה

150 גרם גבינת קשקבל מגוררת

150 גרם גבינה צהובה משובחת, מגוררת

חבילת עלי בזיליקום

1/3 כוס שמן זית

2-3 שיני שום

מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות צלזיוס.

2. בקערה אחת מערבבים את כל הגבינות.

3. בקערה אחרת מערבבים את העגבניות עם שמן הזית השום והתבלינים.

4. קוצצים את הבזיליקום.

5. בתבנית חסינת אש (רצוי בצורה מרובעת) ומשומנת מניחים שכבה אחת של דפי לזניה עליה מפזרים מחצית מכמות הגבינות, 1/3 מכמות רוטב העגבניות ובזיליקום לפי הטעם.

6. חוזרים על הפעולה פעם נוספת כאשר שכבת דפי הלזניה האחרונה מכוסה ברוטב העגבניות בלבד.

7. מכניסים לתנור לחצי שעה או עד שדפי הלזניה רכים לגמרי.

הערות

8 מנות מכינה בתבנית פיירקס,קטנה יותר מח"פ מלבנית גדולה

כתבות נוספות