לביבות הולנדיות עם צימוקים ורום

חדשות כיפה מתכוני שמרית 25/11/07 00:00 טו בכסלו התשסח

מצרכים

4 כוסות קמח

30 גרם שמרי שמרית

4 כפות סוכר

50 גרם חמאה רכה

2 כוסות חלב פושר

1/2 כפית מלח

1 ביצה

200 גרם צימוקים בהירים שרויים ב- 1/3 כוס רום נקי ( לא תמצית ) או ברנדי

1 כפית תמצית וניל

קליפת לימון מגוררת

שמן לטיגון עמוק

להגשה:

שמנת חמוצה או שמנת של פעם

אבקת סוכר

מרקחת דובדבנים

הוראות הכנה

1.שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק, טורפים לבלילה חלקה ורכה ומכסים. מניחים במקום חמים

עד שהבצק מכפיל את נפחו ( כשעה וחצי ). טורפים את הבצק שוב ומתפיחים פעם שנייה.

2.מחממים שמן לטיגון עמוק. טורפים את הבצק פעם נוספת, נוטלים כף מהבצק ומחליקים לשמן

בעזרת כף נוספת. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומעבירים לנייר סופג.

3.מעטרים באבקת סוכר, מגישים עם שמנת חמוצה ומרקחת דובדבנים.

הערות

המתכון באדיבות מתכוני שמרית - מתכון של בני סיידא

כתבות נוספות