טופו מוקפץ בפטריות ובבצל ירוק

חדשות כיפה אחת מל"ו 21/08/09 00:00 א באלול התשסט

מצרכים

חצי קילו טופו, חתוך לקוביות,

2 כפות שמן שומשום,

בצל חתוך ל-12,

6 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לפיסות,

2 גבעולי סלרי, פרוסים באלכסון,

2 שיני שום פרוסות דק,

2 כפיות שורש זנגביל פרוס דק,

כוס שעועית ירוקה, קפואה ומופשרת כשכל אחד מהתרמילים חצוי באלכסון,

250 גרם פטריות שמפניון מוצקות וטריות, פרוסות.

לרוטב:

2 –3 כפות רוטב טמארי או רוטב סויה מאיכות טובה,

2 כפות חומץ,

כף דבש,

מיץ מחצי לימון,

כף שמן שומשום.

הוראות הכנה

לעיטור: חופן שקדים או אגוזים קלויים וקצוצים גס.

הכנה: מערבבים את כל חומרי הרוטב. שמים בקערה רדודה את קוביות הטופו ויוצקים עליהן את הרוטב.

חשוב שקוביות הטופו ינוחו בשכבה אחידה אחת. הופכים את הקוביות ברוטב, כך שתספוגנה אותו מכל צד. מצננים 30 דקות או לילה תמים במקרר. מחממים את השמן בווק גדול. מוסיפים את הבצל ומאדים-מערבבים 5 דקות. מוסיפים בצל ירוק ומאדים דקה אחת. מוסיפים סלרי, שום וזנגביל. שוב מאדים-מערבבים דקה.

מוסיפים שעועית ופטריות. מאדים-מערבבים 2 דקות. מוסיפים את הטופו והרוטב. מנמיכים להבה, מבשלים 3 דקות. מגישים בקעריות מרק נפרדות. מעטרים באגוזים או בשקדים קלויים וקצוצים.

הערות

כתבות נוספות