חצילים בבשר ובטחינה – כופתה סיניה (מצרים)

חדשות כיפה אחת מל"ו 11/01/07 00:00 כא בטבת התשסז

חצילים בבשר וטחינה, צילום: shutterstock
חצילים בבשר וטחינה, צילום: shutterstock

מצרכים

חצילים גדולים, ½ ק"ג בשר בקר טחון, כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור, ½ כפית כמון, בצל גדול, שמן לטיגון, ¼ כוס טחינה גולמית, ¼ כוס מים או יותר, 3 כפיות מיץ לימון, 6 גבעולי פטרוזיליה, 6 שיני שום.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

פורסים את החצילם לאורכים לפורסות אחידות. מטגנים. מתבלים את הבשר. בוחשים את הטחינה עם המים ומיץ הלימון. מוסיפים פטרוזיליה ושום קצוצים היטב. בוחשים לבלילה אחידה. משמנים תבנית אפיה מלבנית. מרפדים את תחתיתה בפרוסות חצילים ועליהן משטחים את עיסת הבשר. יוצקים את הטחינה למעלה. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני (180 נמעלות) 25 – 30 דקות. מגישים חם.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

6 – 8 מנות

כתבות נוספות