ג'חנון

חדשות כיפה מיצמיצ 23/08/07 00:00 ט באלול התשסז

מצרכים

1 קילו קמח רגיל

3 כוסות מים

5 כפות סוכר

1 כף מלח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מערבבים את כל החומרים יחד, מכסים במגבת יבשה ונקיה ומניחים לשעה, לאחר שעה משמנים מעט את הידים בשמן ולשים היטב היטב, ושוב מניחים לשעה ושוב משמנים ידים ולשים (הבצק אמור להיות כבר מוכן), מוציאים 12-9 כדורים (תלוי בגודל של הג´חנון שאתם רוצים, 9 כדורים זה 9 ג´חנונים גדולים), ומניחים על משטח משומן.

בינתיים משמנים היטב סיר של ג´חנון ומתחילים בעבודה:

לוקחים כדור אחד מניחים על משטח משומן מעט ופותחים לעיגול גדול ונזהרים שהבצק לא נקרע, לוקחים מרגרינה ברוחב לב ומורחים את העלה, ואז מקפלים את הקצה הימני של הבצק למרכז הבצק ואת הקצה השמאלי למרכז הבצק (כמו שמקפלים חולצה בחנות) ואז מתחילים לגלגל כמו רולדה מהקצה הקרוב אליכם אל הקצה הרחוק, ומניחים בסיר

ממשיכים עם שאר הכדורים ומסדרים אותם שורה לאורך שורה לרוחב. סוגרים ומכניסים לתנור בחום של שבת בערב 70 מעלות משעה 21:00 עד הבוקר של השבת. ובתיאבון.

ואם אתם רוצים ביצים חומות חומות חומות, אז תרתיחו את הביצים ולאחר מכן תכניסו לתנור בזמן שהכנסתם את הג´חנון כמובן שתדאגו שבסיר עם הביצים יהיה מספיק מים

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות