ברוקולי וכרובית ברוטב חמוץ מתוק

חדשות כיפה אחת מל"ו 18/09/06 00:00 כה באלול התשסו

מצרכים

300 גר´ ברוקלי

300 גר´ כרובית

3 כפות חומץ אורז (אפשר גם חומץ רגיל)

רבע כוס דבש

רבע כוס רוטב סויה

כפית קורנפלור

250 גר´ חמאה (או מחמאה) (לדעתי זה טעות, ואפשר גם להשתמש במעט שמן, וכך עשיתי אני)

הוראות הכנה

חותכים את הברוקלי לרצועות דקות, פרח וגבעול ביחד. חותכים את הכורבית לפרחים, ואם הם גדולים - אז לשניים.

מחמיים מחבת ומחמים את החמאה. מוסיפים את הירקות, מקפיצים על אש לא גבוהה עד שהם רכים אבל לא רכים מידי.

מערבבים את הסויה עם הדבש והחומץ, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד שהוא נמס. שופכים את הרוטב מעל הירקות. מחכים עד לרתיחה. מכבדים את האש ומגישים מייד

הערות

כתבות נוספות