ברוקולי בחמאה ולימון

חדשות כיפה מיצמיצ 17/06/08 00:00 יד בסיון התשסח

מצרכים

700 גרם ברוקולי עם גבעולים קצרים

150 גרם חמאה

4 שיני שום פרוסות

1/2 כוס כוס מיץ לימון סחוט טרי

מלח ופלפ שחור גרוס לפי הטעם

הוראות הכנה

* מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הברוקולי ומביאים לרתיחה נוספת.

מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות, עד שהברוקולי מתחיל להתרכך אבל לא מאבד את פריכותו.

* מעבירים את הברוקולי לקערה גדולה עם מי קרח ומצננים בתוך המים

* ממיסים מעט מהחמאה במחבת ומטגנים בה את השום הפרוס במשך דקה. מוסיפים את שארית החמאה וממיסים.

מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והפלפל ומבשלים כדקה.

* מסננים את הברוקולי ומייבשים היטב. מעביריםל לצלחת הגשה, יוצקים את הרוטב ומגישים.

אפשר להחליף את החמאה בשמן זית

הערות

כתבות נוספות