במיה ברוטב עגבניות

חדשות כיפה אחת מל"ו 18/09/06 00:00 כה באלול התשסו

מצרכים

ק"ג במיה טרייה (אני משתמשת בקפואה, כמובן, זה לא העונה עכשיו...)

2 שיני שום קצוצות

בצל קצוץ דק

6 עגבניות בשלות, קלופות, חתוכות לקבויות

רבע כוס שמן זית משובח

כוס מים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (אני שמה כוסברה)

10 עלי בזיליקום טרי קצוצים

מלח, פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה

שוטפים את הבמיה ומנקים אותה (בקפוא, כמובן, אין צורך)

שמים בסיר גדול את שמן הזית ומאדים בו את השום ואת הבצל, עד שהם מתרככים לגמרי. מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה, הבזיליקום, המלח והפלפל ומבשלים כעשר דקות.

מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הבמיה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, עד שהבמיה מתרככת מעט והרוטב מסמיך.

אפשר לגוון בתבלינים, כמובן, ואפשר להוסיף כדורי בשר.

הערות

כתבות נוספות