אורז פרסי אמיתי

חדשות כיפה שה עובד 27/06/04 00:00 ח בתמוז התשסד

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

1 ק"ג אורז פרסי נקי ומבורר,

3 כפות מלח גס,

תפוחי אדמה,

שמן זית,

חתיכות גזר מטוגן,

בצל מטוגן,

צימוקים בהירים,

כמה שיני שום ותבלינים: כורכום, כוסברה יבשה טחונה + שלמה, כמון שלם + טחון.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

1. שורים את האורז עם חצי מכמות המלח במים קרים למשך מספר שעות (על המים להציף את האורז).

2. מרתיחים את המים עם שארית המלח ומעט שמן. מוסיפים את האורז למים הרותחים ומבשלים כ 10 דקות עד 15 (אסור שהאורז יהיה בשל מדי, גם כאן צריכים להיות מים בגובה מס´ ס"מ מעל האורז) .

3. מסננים את האורז ומחזירים את הסיר לאש, שמים בסיר שמן זית.

4. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לרוחב לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בסיר כך שיכסו את כל התחתית. (ניתן להוסיף חתיכות שומן בקר בצד התפו"א) חותכים את שיני השום לפרוסות על תפו"א, מפזרים על כל הנ"ל, כורכום, כמון טחון, גרגרי כוסברה יבשה.

5. שופכים את האורז בשכבות על תפוחי האדמה,כאשר שמים שכבה אורז ושכבה של גזר מטוגן, בצל מטוגן, צימוקים בהירים וגרגרי כמון שלם מטוגנים בשמן רותח. אין לדחוס את החומר.

6. שמים מגבת על פתח הסיר ועליה את המכסה, ומבשלים כשעה על אש בינונית.

7. כאשר עולים מהסיר הרבה אדים, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים 10 דקות נוספות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

בהגשה, ניתן להפוך את כל הסיר על מגש גדול (סינייה) כך שהחלק התחתון, הפריך, הטעים והמשמין (התפו"א עם השומן והכל...) יהיה למעלה.
חשוב מאוד, יש להשתמש אך ורק בסיר אלומיניום לבישול המתכון הנ"ל.
ההכנה המוצלחת דורשת השקעה ואף ניסיון אולם התוצאה שווה כל קלוריה...

כתבות נוספות