אורז כל טוב

חדשות כיפה דובשניה 25/10/07 00:00 יג בחשון התשסח

מצרכים

2 כוסות אורז מבורר ,שטוף ויבש

חצי כוס גרירי תירס

1 גזר מגורר

בצל יבש

חצי כוס אפונה קפואה

חצי כוס פטריות

עגבניה בשלה

חצי כוס שמיר קצוץ

1 גמבה קצוצה

1 פלפל ירוק קצוץ

5 נקנקיות בשריות קצוצות

כפית מלח

כפית חוייג´ מרק

כפית פפריקה אדומה

3 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

1. לטגן בצל עד שישחים

2. להוסיף את הגמבה, הפלפל הירוק והנקנקיות ולהמשיך לטגן 5 דקות.

3. להוסיף את התירס, הגזר והאפונה והפטריות

4. להוסיף את העגבניה ולהמשיך לטגן כחמש דקות

5 להוסיף את שאר החומרים והמים, להביא לרתיחה , לקטין את האש ולבשל כ 20 דקות

או עד שהמים יספגו באורז.

לכבות את הסיר ולכסות במגבת כעשרים דקות

הערות

4 סועדים אפשר לבשל את האורז עם שוורמה
ולוותר על הנקנקיות
אפשר לבשל עם נקנקיות צמחיות ואפשר גם לוותר על הנקנקיות , גם כך זה יוצא טעים

המתכון באדיבות מתכון עצמי

כתבות נוספות