קצפיות - מרנג

חדשות כיפה תילי22 18/09/06 00:00 כה באלול התשסו

מצרכים

4 חלבונים

2 כפות מיץ לימון

1 כוס סוכר

הוראות הכנה

להקציף את החלבונים. כאשר מתחיל להווצר קצף, להוסיף את הלימון ואחריו את הסוכר ב4-5 פעמים. להמשיך להקציף עד שמתקבל קצף חזק ומבריק.

להכין תבנית אפיה משומנת.

להכניס את הקצף לשקית לקישוט עוגות עם פיה רחבה או למזרק עוגיות.

להניח את הפיה של השקית על התבנית ולהרימה תוך כדי לחיצה וכך ליצור קצפיות בקוטר של 3 ס"מ. להשאיר רווח של 1 ס"מ בין קצפית לקצפית.

לאפות בחום נמוך כשעה וחצי עד שעתיים עד שהקצפיות תתייבשנה.

הן מוכנות כאשר צבען נשאר כמעט לבן והן קשות למגע יד.

לשחרר את הקצפיות מהתבנית בזהירות בעודן חמות.

לקרר ולשמור בכלי סגור.

גיוון: אפשר להוסיף לקצף 1 כוס קוקוס / בוטנים / אגוזים קצוצים.

הערות

40 קצפיות

כתבות נוספות