קסטה קרמל

חדשות כיפה מיצמיצ 07/12/15 14:17 כה בכסלו התשעו

קסטה, צילום: shutterstock
קסטה, צילום: shutterstock

מצרכים

20 בסקוויטים פתי בר,

4-5 כפות ממרח לוטוס חלק

2 שמנת צמחית השף הלבן

4-5 כפות ממרח לוטוס קראנצ´י

2 כפיות קפה נמס מומס במעט מים

3 כפות ליקר קפה

הוראות הכנה

מתחילים עם הבסקויטים

מחממים שמנת צמחית אחת עם ממרח הלוטוס החלק,

מערבבים לקבלת בלילה חלקה

טובלים את הבסקויטים ומניחים על רשת להתמצקות/יבוש

כשכל הבסקויטים עברו אמבטיה בממרח הלוטוס מאפסנים אותם במקרר לשעתיים

שימו לב: זה לא נהיה ממש מוצק

מילוי:

מקציפים את השמנת הצמחית השניה,

כשהקצפת נוקשה מוסיפים את הממרח הקרנצ´י קפה וליקר קפה

כעת מעבירים את הקציפה לשקית זילוף

מוציאים את הביסקוויטים מהמקרר, מסדרים בתבנית מצופה בנייר אפיה,

מזלפים על כל בסקויט בנפרד שכבה יפה של מילוי

מכסים בביסקוויט נוסף ומחזירים למקפיא

כשכל הקונסטרוקציה מתייצבת אפשר להוציא ולהפריד, בעזרת סכין בין הקסטות

לעטר

שומרים במקפיא עד להגשה

הערות

כמובן שניתן להכין חלבי ולהמיר את הצמחית בשמנת מתוקה חלבית.

כתבות נוספות