סורבה אגסים ותותים

חדשות כיפה משתדלת תמיד 07/02/07 00:00 יט בשבט התשסז

מצרכים

2 אגסים בשלים חתוכים לקוביות גסות בקליפתם

1/4 מקל וניל

מעט אבקת קינמון

1/2 כוס אבקת סוכר

1.5 כוסות קוביות קרח

2 כוסות תותים נקיים

1/2 כוס אבקת סוכר

גרד לימון

5 עלי נענע

3 כוסות קרח

הוראות הכנה

טוחנים את התותים במעבד מזון (לא בבלנדר) עד מרקם חלק, מוסיפים את גרד הלימון והנענע, מוסיפים את הקרח בהדרגה עד שנוצר מרקם של ברד סמיך, טועמים

ומשלימים באבקת סוכר, במידת הצורך.

מעבירים לכלי אכסון המיועד להקפאה.

את האגסים מכינים בדיוק כמו שהכנו את התותים:

אגסים, וניל, קינמון, סוכר ולבסוף, בהדרגה, את הקרח.

בניית המנה:

בכוס שקופה מניחים כמות נדיבה של סורבה אגסים ומעליו כמות נדיבה לא פחות של סורבה תותים, מעטרים במקל קינמון, נענע, מקל וניל ולימון, מגישים.

הערות

כתבות נוספות