סופלה מצויין!!!

חדשות כיפה שמומית 17/02/08 00:00 יא באדר א'

מצרכים

100 גרם שוקולד

50-80 גרם חמאה

שליש כוס סוכר

2 ביצים ו2 חלמונים

1-2 כפיות ברנדי (לא חובה)

קמח- 2 כפות, לראות אם זה נוזלי מידי להוסיף עד 4 כפות...

מומלץ- שוקולד לבן...

הוראות הכנה

אופן ההכנה:

• מחממים תנור ל-200 מעלות.

• ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.

• בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.

• מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם). כדאי גם לחכות כמה דק´ שהשוקולד יתקרר....

• מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.

• מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן.

• אופים כ-15 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.

• מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).

ועוד המלצה- מי שאין לו כח לנקות את התבנית אחרי האפיה- אפשר לשים נייר אפיה מתחת לקעריות...

ד"א אני קניתי קעריות סופלה בחנות של כלים חד פעמיים כאלו- יש מנייר.... זה ממש נחמד...

הערות

2-3 המתכון הזה הספיק לי ל3 כוסיות כאלו של 7 סנטימטר קוטר...
אם הכוסית גדולה אז יספיק ל2...
הוא יצא ממש ממש מעולה...

המתכון באדיבות התוכנית של קרין גורן אבל עבר שיפוצים רבים!!!

כתבות נוספות