סופגניות לבן מעולות וללא התפחה

חדשות כיפה מומינאמא 12/12/10 00:00 ה בטבת התשעא

סופגניות לחנוכה, צילום: shutterstock
סופגניות לחנוכה, צילום: shutterstock

מצרכים

חצי כוס סוכר

2 ביצים

2 אשל/לבן/גיל

2 ושליש כוסות קמח

2 ושליש כפיות אבקת אפיה

2 שקיות סוכר וניל

אבקת סוכר לפיזור

ריבת חלב/שוקולד למילוי

הוראות הכנה

1. מערבבים את כל החומרים היטב. מניחים ל-5 דקות להתפחה קלה.

2. מחממים שמן עמוק.

3. לוקחים כף וממלאים בבלילה. בעזרת כף נוספת שופכים הישר לתוך השמן החם.(בדומה לעוגיות שוקולד צ´יפס)

4. אם הסופגניות לא מתהפכות לבד אחרי שהשחימו, הופכים אותן.

5. דוקרים עם קיסם סופגניה בכל נגלה כדי לוודא שאיננה בצקית מבפנים. כאשר הסופגניות שחומות ואפויות מוציאים לקערה עם נייר סופג.

6. אחרי שמתקרר מפזרים אבקת סוכר ואם רוצים ממלאים בריבת חלב או שוקולד.

תהנו.

הערות:

1. הסופגניות יוצאות במרקם שונה מהסופגניות הרגילות- יותר רכות (ויותר טעימות לדעתי).

2. אפשר לעשות גם עם קמח מלא 70% ואז להוסיף שליש כוס חלב.

הערות

קערת סופגניות קטנות

המתכון באדיבות חמותי היקרה

כתבות נוספות