ממתק פצפוצי אורז

חדשות כיפה מיצמיצ 12/01/11 00:00 ז בשבט התשעא

מצרכים

1/4 1 כוסות שומשום (200 גר´)

100 גר´ חמאה/מרגרינה בטעם חמאה

1/2 כוס דבש (160 גר´)

1/2 כוס סוכר

1 כף קפה

1/2 כוס טחינה גולמית (120 גר´)

5 כוסות פצפוצי אורז פשוטים

100 גר´ חלבה מפוררת

הוראות הכנה

קולים את השומשום תוך כדי ערבוב עד להזהבה בסיר,

מוציאים מן הסיר ומניחים בצד.

בסיר גדול מביאים לרתיחה את המרגרינה, דבש, סוכר, קפה וטחינה.

כשרותח מסירים מהאש, ומוסיפים את פצפוצי האורז, חלבה ושומשום קלוי, מערבבים היטב.

יוצקים לתבנית על ניר אפיה, מניחים על גביו עוד ניר אפיה ודוחסים.

מצננים בטמפרטורת החדר.

להמיס 200 גר´ שוקולד לבן עם 50 גר´ חמאה.

או חבילת שוקולד צ´יפס לבן עם 50 גר´ מרגרינה.

לערבב ולמרוח על הכל.

להמיס 1/2 שוקולד מריר עם כף שמן

במיקרוגל בתוך שקית,

ולקשקש על שכבת השוקולד הלבן.

לחתוך לקוביות קטנות (או לקרוץ בחותכן) ולהקפיא.

הערות

כתבות נוספות