טארט קרם קוקוס וקצפת

חדשות כיפה אחת מל"ו 29/11/06 00:00 ח בכסלו התשסז

מצרכים

כמות: ל-2 עוגות

מצרכים: לבצק:

2 וחצי כוסות קמח

כפית חלב

כפית אבקת סוכר

250 גר´ חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1/4 כוס מים קרים.

למלית:

כוס אבקת סוכר

4 כפות שטוחות קורנפלור

מעט מלח

4 וחצי כוסות מרק רותח+מקל וניל חצוי לאורכו.

8 חלמונים, מוקצפים קלות

כוסות קוקוס מגורר

2 כפות חמאה

שקית שמנת להקצפה

הוראות הכנה

2

הכנה:

הבצק: מעבדים את הבצק במעבד מזון. מרדדים על תבנית פאי, אופים עד שכל התחתית זהובה, 10 - 15 דקות בחום בינוני.

המלית: בסיר בינוני מערבבים את הסוכר, הקורנפלור והמלח. מוסיפים את החלב החם בהדרגה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מבשלים 5 דקות תוך בחישה מתמד עד שהתערובת מתחילה להסמיך. מעבירים לקערה חסינת אש וממשיכים לבשל על אדים (כדוגמת סיר כפול או אמבט בן-מרי).

מערבבים 4 כפות מהתערובת החלבית עם החלמונים המוקצפים, מחזירים לתערובת החלב, ממשכיים לבשל על אדים עד שהקרם חלק לגמרי ודרגת סמיכותו כשל יוגורט סמיך (כעשר דקות). מסירים מהאש, מוסיפים את הקוקוס והחמאה. יוצקים על התחתית עד שהקרם מתייצב. מקציפים את השמנת ומקשטים את העוגה המוכנה.

הערות

כתבות נוספות