ופל בלגי עם פסטו ברוטב פטריות, בצל ושמנת

חדשות כיפה מאגר המתכונים 20/05/15 12:00 ב בסיון התשעה

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

לופל:

1/4 2 כוסות קמח

1 כף אבקת אפייה

2 כפות פסטו

קורט מלח

2 כפות עלי טימין

1/2 כוס שמן זית

2 ביצים

2 כוסות חלב

לרוטב:

20 גר´ חמאה

כף שמן זית

1 בצל קצוץ

3-4 שיני שום קצוצות דק

500 גר´ פטריות שמפיניון

250 גר´ פטריות פורטבלו

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כף אבקת מרק פטריות

2 כפות פסטו (לא חובה)

מלח, פלפל

פרמזן לקישוט

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

הכנת הוופל :

1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והטימין.

2. תוך כדי ערבול, מוסיפים את השמן, הפרמז´ן, הביצים והפסטו.

3. בהדרגה, מוזגים את החלב עד לקבלת תערובת חלקה מגושים.

4. מחממים את מכשיר הוופל מראש, משמנים את התבניות ויוצקים מהתערובת למכשיר.

הכנת הרוטב:

1. מחממים במחבת מעט שמן זית וחמאה.

2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות והשום וממשיכים לאדות.

3. מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה, את כף אבקת המרק, מלח ופלפל, מוסיפים את הפסטו וממשיכים לבשל עד להסמכת השמנת.

• בצלחת הגשה מניחים וופל, מוזגים מעל מהרוטב ומקשטים בפרמז´ן.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

המתכון באדיבות שמרית גולדברג- צפדיה- שפית הבית של "ניופאן גורמה"

המתכון באדיבות שפית הבית של "ניופאן גורמה"

כתבות נוספות