מצרכים
3 כוסות קמח
2 כפות שמרים
חצי כפית מלח
3 כפות סוכר
כוס מים פושרים
הוראות הכנה
מערבבים את הכל לבצק אחיד
נותנים שעה להטפחה עד להכפלת הנפח
נותנים עוד שעה להכפלת הנפש
ליצור עיגולים, לשים בתבנית/צלחת.
העיגולים יטפחו קצת, ובזמן הזה מחממים שמן עמוק. (5 דקות)
כשהשמן חם מאוד, שמים את העיגולים בפנים.
כשהעיגולים משחימים, מוציאים אותם ועם שקית זילוף./מזרק- מכניסים את המילוי...
אני עשיתי מילוי של ממרחית לבן. (צריך טיפה להמיס בשביל שיהיה קל להזריק.
הערות
25 סופגניות בגודל אגרוף. דרך קלה להטפיח מהר:
לחמם את התנור להכי חם שיש,
לחכות 10 דקות ולכבות את התנור,
ולהכניס את הבצק להטפחה.
(במקרה הזה, לא צריך לחכות שעתיים. פשוט לוודא שהבצק הכפיל את נפחו פעמיים)