גלידת וניל פקאן

חדשות כיפה אחת מל"ו 17/12/08 00:00 כ בכסלו התשסט

מצרכים

4 חלמונים, חצי כוס סוכר, 2 כוסות שמנת מתוקה, 2 מקלות וניל, ביצה, כוס פקאן מסוכר גרוס.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

לחרוץ את מקלות הוניל ולרוקן את הגרגרים אל תוך השמנת המתוקה. לקצוץ דק את המקלות עצמם ולהוסיף לשמנת. להביא לרתיחה ולהסיר מהאש. לטרוף יחד את החלמונים, הסוכר והביצה עד שהם תפוחים ובהירים. לסנן את תערובת הוניל החם ולצקת לתוך תערובת החלמונים בהדרה, תוך ערבוב תמידי. מניחים את התערובת על אש קטנה ומבשלים תוך ערבוב עד לקבלת סמיכות קלילה (לדקות ספורות בלבד). מקפיאים את התערובת למשלך 24 שעות. מעבירים למעבד מזון, טוחנים אותה, מוסיפים פקאן מסוכר גרוס ומקפיאים ל-24 שעות נוספות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

א. אשר כמובן להכין ללא אגוזים. טעים לא פחות.
ב. הגלידה יוצאת רכה וטעימה להפליא!
ג. בשאריות החלבונים אפשר להכין "נשיקות" או שושנים.

כתבות נוספות