גלידה פרווה בשני טעמים

חדשות כיפה ליאורון 10/06/11 11:47 ח בסיון התשעא

גלידה בשני טעמים, צילום: shutterstock
גלידה בשני טעמים, צילום: shutterstock

מצרכים

1 מיכל שמנת צמחית פרווה (יש רגילה ויש במתיקות מעודנת, אפשר להשתמש בשניהם, אך להוריד את כמות הסוכר כשמשתמשים במתוקה, כמובן)

3 חלבוני ביצים

3-4 כפות סוכר

1 חפיסת שוקולד מריר מגוררת

כפית מחוקה נס קפה

קצת אגוזים טחונים

הוראות הכנה

1. מקציפים את חלבוני הביצים עם 2 כפות סוכר.

2. מקציפים את השמנת הצמחית, (במידה והשתמשנו בשמנת במתיקות מעודנת, כפית או שני כפיות סוכר יספיקו...) יחד עם שתי כפות סוכר (אפשר פחות, בכלל אפשר קצת לטעום ולראות שלא מתוק מידי....אם כי להתחשב בעובדה שאם מוסיפים נס קפה, צריך סוכר שיבטל את המרירות).

3. לקפל את החלבונים המוקצפים עם הקצפת הצמחית עד לתערובת אחידה.

4. לקחת קערה נוספת ולשפוך לתוכה מחצית או שליש מכמות הקצפות.

5. באחת הקערות להוסיף את השוקולד (תלוי איזה טעם יותר אוהבים..) ולקפל היטב.

בקערה השניה להוסיף את כפית הנס קפה והאגוזים הקצוצים ולקפל היטב.

6. לוקחים תבנית אינגליש קייק ובעזרת המרית לוקחים מתערובת השוקולד ויוצרים שכבה תחתונה, ומהתערובת השניה יוצרים שכבה נוספת (יכול להיות שתהיה כמות גדולה יותר מתבנית אחת, אז אפשר לגנוב עוד תבנית...)

7. מעבירים להקפאה לכמה שעות טובות או לילה שלם, מוציאים, פורסים לפרוסות, אפשר להגיש עם סירופ שוקולד ואפשר גם לבד...

ו-ל-ה-ת-ע-נ-ג-!!!! ;-)

(לשמור בהקפאה אם מתכוונים לא לחסל הכל בפעם אחת...)

הערות

תבנית אינגליש קייק אפשר לחשוב על טעמים נוספים...לגבי הוספת פירות עוד לא ניסיתי...

כתבות נוספות