ברד או סורבה לימון

חדשות כיפה יעלת חן 27/06/04 00:00 ח בתמוז התשסד

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

לימונים עסיסיים

2 תפוזים

1/2 2 כוסות מים (625 מ"ל)

3/4 1 כוסות סוכר (350 ג"ר)

20-12 עלי נענע טריים (לפי הטעם)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

1. שוטפים את הלימונים והתפוזים היטב.

2. בעזרת קולפן תפוחי אדמה חד מקלפים את הקליפה החיצונית - ללא הקליפה הפנימית הלבנה. מעבירים את הקליפות לסיר מצופה

אמאייל או סיר נירוסטה (סירי אלומיניום פשוטים יגרמו לתהליך כימי שיפגע בטעם הלימונים). מוסיפים את המים והסוכר ומביאים לאט לרתיחה. כשהסוכר נמס כולו מרתיחים על אש גדולה 3-4 דקות. מורידים מהאש ומצננים. כשהסירופ התקרר מסננים לקערה.

3. מכינים מיץ מהלימונים והתפוזים הערומים מקליפה ומסננים לסירופ.

4. קורעים את עלי הנענע לחתיכות קטנות מאוד (עדיף מאשר לקצוץ

עם סכין). מכסים ומכניסים למקרר למשך הלילה.

5. למחרת מעבירים לתבניות (לא עמוקות) ומקפיאים. מדי 45 דקות עד שעה מוציאים מהמקפיא ובעזרת מזלג מגרדים את שיכבת הסורבה שקפאה סביב לדפנות התבנית ודוחפים למרכז התבנית שבה הסורבה עדיין נוזלי. חוזרים על הפעולה פעמיים שלוש עד שהסורבה קפוא כולו.

מערבבים לפני ההגשה.

הערה: אפשר להכין את הסורבה במכונת גלידה - אז המרקם ייצא חלק יותר.

אם מעדיפים מרקם של ברד (גרניטה) - עדיף להכין ידנית, ללא המכונה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

כתבות נוספות