ארטיק חלב-עוגיות ביתי

חדשות כיפה מאגר המתכונים 07/07/15 15:50 כ בתמוז התשעה

ארטיק חלב עוגיות, צילום: shutterstock
ארטיק חלב עוגיות, צילום: shutterstock

מצרכים

לקראנץ´ עוגיות

1/2 שקית עוגיות חיטה מלאה "מן" בטעם ביתי (300 גר´)

3 כפות סוכר חום

1/2 כפית מלח

150 גרם חמאה מומסת

לחלב עוגיות

4 כוסות חלב

1/2 מיכל שמנת מתוקה

5 כפות סילאן

לציפוי

1/2 שקית עוגיות חיטה מלאה "מן" בטעם ביתי גרוסה לפירורים גדולים

100 גרם שוקולד חלב/שוקולד מריר

1 כף שמן קנולה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

1. הכנת הקראנץ´: מרסקים את העוגיות לתוך קערה בינונית, מוסיפים את הסוכר, המלח והחמאה המומסת ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים בתנור כ-20 דקות ועד להזהבה.

2. הכנת החלב: כשהתערובת קרה, מעבירים לקערה גדולה יחד עם החלב. משרים כחצי שעה. לאחר ההשריה, מעבירים דרך מסננת דקה. סוחטים היטב את העוגיות עד לקבלת חלב בגוון חום מוזהב. את תערובת העוגיות הנוזלית שומרים בצד. טורפים את החלב יחד עם השמנת המתוקה והדבש עד לקבלת מרקם אחיד.

3. הרכבת הארטיק: בתחתית כל כלי מניחים מעט מתערובת העוגיות שהושרו בחלב ומכסים בתערובת החלב והשמנת. מכניסים להקפאה.

4. לפני הגשה מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד במיקרוגל ומערבבים היטב עם השמן. מצפים כל תחתית קרטיב בשוקולד ומצפים בעוגיות שפוררתם מראש.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

10 יחידות המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור הקולינרי sweet weekend.
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

המתכון באדיבות חברת "מן"

כתבות נוספות