רולדת שוקולד פרווה

חדשות כיפה עוד שניה 12/10/08 00:00 יג בתשרי התשסט

מצרכים

חצי כוס סוכר

4 ביצים גדולות

2 כפות שמן

כוס קמח

למילוי:

250 ג´ קצפת צמחית

200 ג´ שוקולד מריר

הוראות הכנה

מקציפים את הביצים עם הסוכר כ7 דקות עד לקבל קצף בהיר ותפוח.

מקפלים פנימה את הקמח והשמן לעיסה אחידה.

מניחים על תבנית התנור נייר אפיה ומשמנים מעט. שופכים את התערובת בגובה אחיד ואופים כ10 דקות. מוציאים ומניחים מעל מגבת דקה ונקיה. מגלגלים לצורת רולדה ומניחים.

מכינים את המילוי:

ממיסים שוקולד בסיר בתוך סיר מים ולאחר שהכל נמס מערבבים פנימה את הקצפת הצמחית.

מניחים במקרר ל10 דקות.

פותחים את הבצק, מורידים את המגבת ומורחים את השוקולד. מגלגלים בחזרה ותוך כדי מורידים את נייר האפיה.

אפשר למרוח את השוקולד שנשאר מעל הרולדה. לאחסן במקרר.

הערות

עוגה 1 ברולדה חשוב "לתפוס" את הבצק מיד אחרי שהוא אפוי מספיק אך לא מדי...

כתבות נוספות