עוגת שמרים רוסית

חדשות כיפה רקס קוקוס 29/08/11 15:49 כט באב התשעא

מצרכים

20 ג´ שמרים טריים/ 1 שקית שמרים יבשים/ 2 כפות שמרי "שמרית"

1/4 כוס מים פושרים

50 גרם חמאה ללא מלח, מרוככת

1/2 כוס סוכר

2 ביצים

2 חלמונים

1/2 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מ-1 לימון

1/2 3- 4 כוסות קמח לבן

1 כוס חלב או מים

מלית:

1/4 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום

3/4 כוס צימוקים

1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים

לזיגוג:

1 ביצה, טרופה קלות

|

הוראות הכנה

1. ממיסים בקערית את השמרים במים

2. טורפים בקערה גדולה את החמאה והסוכר לתערובת קלילה וקצפית.

3. טורפים אל החמאה את הביצים והחלמונים, אחד בכל פעם.

מוסיפים את המלח, הווניל, קליפת הלימון המגוררת והשמרים המומסים. בוחשים היטב.

4. מוסיפים אל התערובת את הקמח והחלב וטורפים לתערובת חלקה. מתקבל בצק רך מאוד. אם הוא רך מדי, מקמחים מעט.

5. מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ולשים לבצק חלק וגמיש כ-5 דקות.

6. מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים כדי שישומן מכל הצדדים. מכסים ומניחים לתפוח עד שיכפיל את נפחו- 2- שעתיים וחצי, התפחה ממושכת יחסית.

7. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים 3 דקות.

8. מחלקים את הבצק לשלושה, ומניחים ל-5 דקות.

9. בינתיים מכינים את המלית: בוחשים יחד את הסוכר הלבן והחום, הצחימוקים והאגוזים.

10. מרדדים כל חלק בצק למלבן באורך 30 ס"מ. זורים שליש מן המלית במרכז המלבן, לאורכו, ומקפלים את צלעות המלבן הארוכות כלפי המרכז, כך שיכסו את המלית. צובטים את השוליים לאטמם. מכינים כך את כל הבצק.

11. קולעים בזהירות את 3 הגלילים הממולאים לצמה, ומקפידים שתפרי הבצק יהיו מופנים כלפי מטה. מניחים את הצמה על תבנית אפייה שטוחה משומנת, ומניחים למשך 30 דק´.

12. כ-15 דקות לפני האפייה, מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). מורחים בזהירות בביצה הטרופה ואופים 25 דקות.

13. עוטפים במגבת ומצננים.

הערות

עוגה גדולה אמנם זהו המתכון בשלמותו, אך אני בד"כ מכינה רק את הבצק ומרכיבה לו את המילויים שאני רוצה (שמרים גבינה, פירות יבשים ועוד) ואני גם אופה את הרולדות בנפרד. לדעתי זה אחד המתכונים הכי מוצלחים לשמרים מתוקים והבצק שיוצא הוא רך-רך.
עוד עצה- אני מתפיחה את הבצק 3 פעמים. לאחר ההתפחה הראשונה אני מוציאה את האוויר, לשה שוב ומתפיחה פעם נוספת לעוד חצי שעה בערך וכמובן לאחר שאני ממלאת את העוגות אני מתפיחה לפני האפייה כמצויין במתכון.
חוץ מזה, הבצק נשמר מצויין במקרר ובהחלט ניתן לעשות לו התפחה איטית.

המתכון באדיבות לחם טרי/ דברה הריס; סו לרקי

כתבות נוספות