עוגת שייש

חדשות כיפה hoded 20/07/10 00:00 ט באב התשע

מצרכים

6 ביצים

1.5 כוסות סוכר

1 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים

1/4 2 כוסות קמח תופח

2 כפות שוקולית

הוראות הכנה

להפריד את הביצים, להקציף 6 חלבונים עם 0.5 כוס סוכר - לקצף קשה.

בקערה נפרדת את 6 החלמונים + 1 כוס סוכר + שמן + מיץ תפוזים לערבב היטב ולהוסיף את הקמח התופח ושוב לערבב עד להעלמת הגושים.

להוסיף את הקצף בתנועות עטיפה ולשפוך לתבנית (אני תמיד עושה בתבנית עם החור)2/3 כמות.

את ה-1/3 הנותר לערבב עם השוקולים ולשפוך לשאר חומרי הבצק ובעזרת מזלג לקשט חום ולבן לצורת שייש.

להכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ל-50 דקות בדיוק.

הערות

1 עוגה בתבנית 26 היא יוצאת אוורירית בצורה מדהימה.
במיוחד אם הולכים לפי המידות המדוייקות.
בהצלחה ובתיאבון

המתכון באדיבות חברה

כתבות נוספות