עוגת שוקולד אפרסק

חדשות כיפה ויני פו 24/08/06 00:00 ל באב התשסו

עוגת שוקולד אפרסק, צילום: shutterstock
עוגת שוקולד אפרסק, צילום: shutterstock

מצרכים

200 גרם שקדים מולבנים או רגילים

200 גרם סוכר רגיל (למי שקשה עם מרירות השוקולד - לשים 250 סוכר)

50 גרם קקאו הכי טוב שיש

1 שקית אבקת אפיה

2 אפרסקים כתומים גדולים (350 גרם נטו, ללא גלעינים)

6 ביצים גדולות

קורט מלח

כפית ווניל איכותי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מחממים תנור, ללא טורבו, לחום של 160 מעלות. משמנים או מניירים את התבנית.

שמים במג´ימיקס את השקדים עם הסוכר, המלח ואבקת האפיה - מרסקים היטב לאבקה.

מוסיפית את הקקאו וממשיכים את הערבוב כדי שיתאוורר מעט.

מוסיפים את הביצים ואפרסקים ומערבים 2-3 דקות ושוב ל-2 דקות, כדי לוודא שהכל מעורבל היטב.

יוצקים לתבנית ושולחים לתנור ל- 45-60 דקות. תלוי בגודל ובתנור. רואים בעין שהעוגה טיפה נפרדת מהדפנות כשהיא מוכנה ויצבה, אפשר לבדוק עם קיסם. 50 דקות אפיה זה בדרך כלל מתאים לתבנית 24.

להשאיר אותה בתנור מכובה, עם דלת מעט פתוחה. העוגה צונחת רק מעט, היא כמעט שומרת על הגובה שהגיעה אליו בזמן האפיה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

תבנית: 24 יוצאת גבוהה, אבל אפשר גם 26 אם מוסיפים למעלה קצפת.

המתכון באדיבות פורום אוכל כשר של YNET

כתבות נוספות