עוגת קרמבו

חדשות כיפה שרק ודונקי 08/12/08 00:00 יא בכסלו התשסט

עוגת קרמבו, צילום: shutterstock
עוגת קרמבו, צילום: shutterstock

מצרכים

תחתית העוגה-

4 ביצים

2/3 כוס סוכר

2/3 כוס קמח

מעט מיץ לימון

1 כפית רום

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח.

קרם-

שמנת צמחית (ריצ´)

כפית נסקפה

1/4 כוס סוכר

1/2 אינסטנט פודינג וניל.

ציפוי שוקולד-

100 גר´ שוקולד מריר

כפית שרי/קוניאק (אני שמתי רום)

50 גר´ מרגרינה.

הוראות הכנה

להקציף את ארבעת החלבונים עם הסוכר ובקערה נפרדת לערבב את החלמונים עם לימון, רום, וניל ומלח.

להוסיף לקצף את תערובת הלחמונים ולאחר מכן להוסיף את הקמח באיטיות.

לצקת את הבלילה לתבנית ולאפות בחום בינוני כ- 10 דקות.

להקציף את כל מצרכי הקרם ולמרוח על העוגה האפויה.

להמיס את חומרי הציפוי (במתכון כתוב מעל סיר מים רוחתחים אבל ויתרתי על זה ויצא סבבה לגמרי) לצקת את ציפוי השוקולד על הקרם.

אם לא רוצים שהשוקולד יישבר כשחותכים- לחתוך עם סכין חמה. (בשבת פשוט טבלתי את הסכין בכוס מים חמים)

לבריאות זה כבר לא יהיה- אז בתאבון...

הערות

כתבות נוספות